JANNEKE DE BIJL

Info en tickets
DatumDo 21 april 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 19,50
Bestel kaarten
Dit is het nou
Info en tickets
DatumDo 21 april 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 19,50
Bestel kaarten
JANNEKE DE BIJL Dit is het nouDo 21 april 2022 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

In dit is het nou observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dienst zich alweer aan.

Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Janneke is lid van Comedytrain, won in 2017 de jury- en publieksprijs van Cameretten en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de comedytalenten van 2019. 

Recensies

“Janneke de Bijl baart geen kinderen, maar zorgen. En verrassende grappen over die zorgen.” ★★★★ De Volkskrant

“In haar gevatte liedjes komt het kleine leed (…) tot zijn recht. Hierin overheerst het komische, versterkt door De Bijls flexibele rijmwerkNRC

“Gortdroog en een tikje zwartgallig zijn de handelswaren van deze comedian. (…) Licht cynisch (…) en met een grote portie zelfspot.” Theaterkrant

“Een cabaretier in wier universum het altijd prettig miezert. Haar nuchterheid en analytische karakter botsen erg geestig met het verlangen om toch vooral te léven. Parool


Coronatoegangsbewijs

Je hebt voor je bezoek aan deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig: een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag, of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs kun je maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl. Daar kun je kiezen voor een volledig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (deze mag maximaal 24 uur oud zijn) of een herstelbewijs. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee naar de voorstelling in Cultura. Deze wordt bij binnenkomst als eerste gescand. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.