De Vertalingen

Info en tickets
DatumVr 08 april 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 25,00
KEES PRINS, PAUL DE MUNNIK, JP DEN TEX
Info en tickets
DatumVr 08 april 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 25,00
De Vertalingen KEES PRINS, PAUL DE MUNNIK, JP DEN TEXVr 08 april 2022 20:15 uur
Over de voorstelling
Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex vertaalden 20 iconische popsongs uit de 60’er en 70’er jaren van de vorige eeuw. Liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young.

In dit theaterconcert worden ze bijgestaan door Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool). De zangeressen Stephanie Struijk en Vera van der Poel doen om beurten mee als speciale gast.

In De Vertalingen onthullen Kees, Paul en JP het verborgen verhaal achter elk lied. En vertellen over hun zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling - niet in de laatste plaats - ook een ode aan de Nederlandse taal.

Gastzangeres

Deze avond is ook gastzangeres Stephanie Struijk van de partij.

Stephanie Struijk werd aanvankelijk bekend onder de naam ‘Stevie Ann’. Ze bracht op 18-jarige leeftijd een succesvol Engelstalig debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste song in het Nederlands, tijdens een roadtrip door Amerika, waar ze zelf een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkte ze dat haar gedachten zich toch het beste lieten vertellen in haar eigen taal.

Uit die reiservaring kwamen mooie liedjes voort - over het maken van een nieuw begin, over verlangen naar thuis en de magie van geluksmomenten. 


Soundz over de cd De Vertalingen

'De stemmen, hoewel zeer verschillend, vullen elkaar fijn aan. Voeg daar nog de prima instrumentatie aan toe en je kunt genieten van deze buitengewoon geslaagde release!'

Speling van het lot

Trailer