Lezing Kader Abdolah

Info en tickets
DatumDi 18 april 2023
Aanvang 20:00 uur
Einde 22:00 uur
Locatie Bibliotheek Cultura
Prijzen Normaal € 8,00
Bestel kaarten
Over zijn boek 'Wat je zoekt, zoekt jou'
Info en tickets
DatumDi 18 april 2023
Aanvang 20:00 uur
Einde 22:00 uur
Locatie Bibliotheek Cultura
Prijzen Normaal € 8,00
Bestel kaarten
Lezing Kader Abdolah Over zijn boek 'Wat je zoekt, zoekt jou'Di 18 april 2023 20:00 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Op 18 april nodigen Boek & Buro en Cultura je uit om samen Kader Abdolah zijn nieuwste boek te ervaren. Deze avond dompel je je samen met de schrijver en de andere bezoekers onder in de betoverende schoonheid van het werk en het leven van de een van de grootste dichters ter wereld: de dertiende eeuwse Perzische dichter Rumi.

Twee coronajaren hielden Abdolah nog meer dan gebruikelijk aan zijn bureau gekluisterd, waar hij alleen achter vandaan kwam om hele en halve marathons te rennen en elke dag grote afstanden te fietsen. Deze combinatie van schrijven, lezen, rennen en fietsen bracht hem in zo’n geconcentreerde staat van denken dat hij bijna als vanzelf aan een boek over Rumi begon te werken. Het resultaat is een boek dat blijft: Wat je zoekt, zoekt jou.

Wat je zoekt, zoekt jou is een drieluik geworden, waarin Abdolah een novelle over het leven van Rumi heeft verwerkt en zo’n negentig gedichten en vijftig verhalen van de Perzische meester heeft vertaald. Met dit werk schenkt Kader Abdolah zijn persoonlijke keuze uit het ontzagwekkende werk van Rumi aan de westerse lezer. Een hoogstnoodzakelijk werk, van Rumi én Kader Abdolah, in een tijd van haast en grote onrust, om even stil te staan bij het leven. Wat je zoekt, zoekt jou gaat niet zozeer over Rumi, maar over ons: de mens, op onze puurste en mooiste momenten.

Laat het boek signeren

Natuurlijk kun je op deze avond het boek Wat je zoekt, zoekt jou aanschaffen en laten signeren.