NYNKE LAVERMAN

Info en tickets
DatumVr 12 november 2021
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 26,00
Bestel kaarten
Plant
Info en tickets
DatumVr 12 november 2021
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 26,00
Bestel kaarten
NYNKE LAVERMAN PlantVr 12 november 2021 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Plant is een fluisterzacht mooie, indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman vraagt zich af waar de grens tussen mens en natuur eigenlijk ligt. Te midden van mensen, muren en strak ingedeelde tijd verlangt ze soms naar een kalm bestaan als plant. Samen met muzikant Sytze Pruiksma en videokunstenaar Douwe Dijkstra schetst ze een filmische, surreële wereld waarin ze zich afvraagt: wie willen we zijn als mens?

Op de steppen van Mongolië besluit Nynke haar podiumkunst toe te wijden aan het wederzijdse respect tussen mens en hun leefomgeving. Ze realiseert zich tijdens het maken van Plant dat ze zich wil uitspreken en is daardoor juist zachter gaan zingen, minder woorden gaan gebruiken, minder gaan dóen. Het album en de voorstelling gaan over het proces van transformatie, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?

To not get lost in de future, you must know your past, right?

De pers over Plant

‘De voorstelling is als een langgerekt, associatief filmshot, hallucinerend en huiveringwekkend.’
(De Theaterkrant, Kester Freriks)

’Nynke Laverman weet diep te raken’
(Trouw)

‘Een voorstelling die je vaker wilt, nee moet, gaan bekijken en beluisteren.’
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(Leeuwarder Courant, Cilla Geurtsen)


‘Een voorstelling die staat als een huis en ademt als een bos.’ (Friesch Dagblad, Arjan Hut)


Coronatoegangsbewijs

Je hebt voor je bezoek aan deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig: een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag, of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs kun je maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl. Daar kun je kiezen voor een volledig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (deze mag maximaal 24 uur oud zijn) of een herstelbewijs. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee naar de voorstelling in Cultura. Deze wordt bij binnenkomst als eerste gescand. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Nynke Laverman photo Kasper Veenstra