PAULIEN CORNELISSE (UITVERKOCHT)

Laatste kaarten!
Info en tickets
DatumZa 17 september 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 24,00
CJP € 21,00
Aanstalten
Laatste kaarten!
Info en tickets
DatumZa 17 september 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 24,00
CJP € 21,00
PAULIEN CORNELISSE (UITVERKOCHT) AanstaltenZa 17 september 2022 20:15 uur
Over de voorstelling

‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 

Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. 

'Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld. 

 NB. Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten.

De pers over aanstalten

'Ze doet in Aanstalten wat ze gelukkig niet laten kan: het maken van aanstalten consciëntieus analyseren als een voorstadium dat dikwijls gedoemd lijkt een voorstadium te blijven. Vervolgens betrekt ze die analyse op het hele leven en hoe wij omgaan met onze tijd, tot en met de oerknal aan toe.’ Volkskrant ****

'Het is de combinatie van een scherpzinnig oog voor alledaagse details en een houding van verbazing, die ontwapenend werkt…. Cornelisse pakt de zaal volledig in.' Trouw****

Paulien Corneliise podium
Paulien Cornelisse met draken

Anderen bekeken ook