PHION

Info en tickets
DatumVr 09 juni 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
Vier jaargetijden, twee werelddelen
Info en tickets
DatumVr 09 juni 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
PHION Vier jaargetijden, twee werelddelenVr 09 juni 2023 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Vioolconcert en tango

Zo verschillend als de vier seizoenen zijn, zo verschillend zijn de composities die op dit thema in de loop der eeuwen zijn gecomponeerd.

In dit concert klinken twee uitersten uit de achttiende en de twintigste eeuw. Violist Vivaldi schreef vier virtuoze vioolconcerten met de titel De vier jaargetijden. Bandonéonist Astor Piazzolla componeerde vier tango’s passend bij de seizoenen van de stad Buenos Aires. Beide werken samenbrengen in één programma levert al een dynamisch concert op. Maar de musici van Phion gaan een stapje verder. Zij maken van de twee composities één geheel waarin oud Italiaans en modern Argentijns naadloos samenvloeien.

Barokviolist en tanguero

Twee solisten bepalen het gezicht van dit concert.Bojan Cicicis één van de grote barokviolisten van onze tijd. De in Nederland wonende bandonéonist Santiago Cimadevilla heeft naam gemaakt als tanguero van grote klasse. Samen zoeken zij de confrontatie tussen tango en barok. Daarbij wagen ze zich in elkaars wereld, spelen Piazzolla op viool en Vivaldi op bandonéon. Waar in de muziek van de achttiende eeuw en die van de tango improvisatie een belangrijke rol speelt, laten de beide grootmeesters zich ook improviserend door elkaar inspireren. Een bijzondere symbiose, waarmee bewezen wordt dat barokke vioolconcerten en moderne tango het uitstekend met elkaar kunnen vinden.

Bojan Cicic – viool

Santiago Cimadevilla – bandoneon

Strijkers Phion

Vivaldi I quattro stagioni (De vier jaargetijden)

Piazzolla Cuatro Estaciones Porteñas (De vier seizoenen van Buenos Aires)


VOORPROGRAMMA 'Meesters & Gezellen'

Voorafgaand aan het concert ben je welkom bij de gratis inleiding vanaf ongeveer 19:30 uur. De inleiding bij dit concert bestaat uit een voorprogramma  van ‘El Alma del Bandoneon’ o.l.v. Gert van Ruiswijk van Muziekplein Ede.

Over Meesters & Gezellen

Muziekplein Ede verzorgt een serie voorprogramma’s bij diverse concerten in Cultura onder de titel ‘Meesters & Gezellen’. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

Gewoonlijk treden alleen leerlingen veelal voor eigen publiek op, maar in deze serie ‘Meesters & Gezellen’ presenteren docenten zich samen met hun leerlingen.In diverse samenstellingen en met verschillende instrumenten geven zij voorafgaand aan de voorstelling een muzikale impressie.

Voorafgaand aan het concert ben je welkom bij de gratis inleiding vanaf ongeveer 19:30 uur. De inleiding bij dit concert bestaat uit een gastoptreden van een master leerling met zijn of haar docent van het Muziekplein "Meesters & Gezellen", vandaag: El Alma del Bandoneon olv Gert van Ruiswijk.


SERIEKORTING CULTURA KLASSIEK

Stel uw eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvangt u € 5,- korting per concert. Kijk hier voor meer informatie en bestellen van een serie.

CA P Phion Rebelse Schoonheid cr
CA P  Vier jaargetijden Santiago Cimadevilla fotograaf Mercedes Cimadevilla