PHION & MAXIM RYSANOV

Info en tickets
DatumZa 20 november 2021
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 26,00
Bestel kaarten
Gloedvolle strijkers met Maxim Rysanov
Info en tickets
DatumZa 20 november 2021
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 26,00
Bestel kaarten
PHION & MAXIM RYSANOV Gloedvolle strijkers met Maxim RysanovZa 20 november 2021 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

De strijkers van Phion tonen al hun kwaliteiten in een virtuoze tour de force. Met Maxim Rysanov als dirigent én solist brengt het ensemble de mooiste strijkerscomposities. Zoals het speciaal voor Rysanov geschreven Altvioolconcertvan Vasks, maar ook het Nocturne van Dvořák, Introduction and Allegrovan Elgar en Bartóks Divertimento.Alle menselijke emoties worden blootgelegd in dit concert.

Opmerkelijk hedendaags altvioolconcert

Warm en sonoor is de klank van een strijkorkest. Vanzelfsprekend dat daar veel muziek voor geschreven is. Dirigent en altviolist Maxim Rysanov laat met de strijkers van Phion vier van de mooiste strijkerscomposities horen. Zelf is hij solist in het speciaal voor hem geschreven Altvioolconcertvan de Letse Pēteris Vasks, een stuk dat de ‘The Strad’ omschreef als een ‘opmerkelijk hedendaags altvioolconcert van een gevierd componist’. Het is een warmbloedig soloconcert waarin de altviool alle menselijke emoties blootlegt, van woede en melancholie, tot gelukzaligheid en serene dromen.

Solo en tutti

Maar ook de andere werken laten Phions strijkersgroep schitteren, zoals Dvořáks romantische Nocturne. Elgar opent het concert met zijn Introduction and Allegro, een waar symfonisch gedicht voor strijkers. Hierin zet de componist een strijkkwartet tegenover het strijkorkest en speelt zo, als was het een barok concerto grosso, met solo en tutti. Hetzelfde doet Bartók in zijn Divertimento, waarin solo- en tuttipassages elkaar in een wervelend tempo afwisselen. Het programma is een ware virtuoze tour de force, waarin de strijkers van Phion al hun kwaliteiten ruimschoots kunnen tonen.

We ontvangen je graag om 19:30 uur bij de gratis inleiding voorafgaand aan het concert. Na afloop kun je napraten met elkaar en de musici, onder het genot van een heerlijk glas wijn.

Programma

Maxim Rysanov– dirigent

PhionStrijkers - ensemble


Edwarsd Elgar Introduction and Allegro, opus 47

Peteris Vasks Altvioolconcert (2014). Andante - Allegro Moderato - Andante - Adagio.

pauze

Antonin Dvorák Notturno in B opus 40

Bela Bartók Divertimento voor strijkorkest, Sz 113. Allegro non troppo - Molto adagio - Allegro assaiCoronatoegangsbewijs

Je hebt voor je bezoek aan deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig: een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag, of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs kun je maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl. Daar kun je kiezen voor een volledig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (deze mag maximaal 24 uur oud zijn) of een herstelbewijs. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee naar de voorstelling in Cultura. Deze wordt bij binnenkomst als eerste gescand. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.