RAGAZZE QUARTET & MARTIJN CORNET

Info en tickets
DatumDo 17 februari 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 26,00
Bestel kaarten
Winterreise
Info en tickets
DatumDo 17 februari 2022
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 26,00
Bestel kaarten
RAGAZZE QUARTET & MARTIJN CORNET WinterreiseDo 17 februari 2022 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Martijn Cornet en het Ragazze Quartet brengen een indringende versie van Schubert’s Winterreise.

Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefebbers van zijn muziek. Van het werk verschenen tot op heden honderden cd-opnames. De hang naar het onbekende en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Deze reis is niet zomaar een reis: het is een reis naar het onbekende.

Winterreise is speciaal voor Ragazze gearrangeerd voor bariton en strijkkwartet door Wim ten Have. Het resultaat is soms een prachtige nabootsing van de piano, soms een realisatie van effecten die in de piano uitsluitend gesuggereerd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld ijzige ‘sul ponticello’-klanken die ook in de Vier Jaargetijden van Vivaldi zo’n winterse kou voelbaar weten te maken.

Waar de piano het soms wint in percussieve momenten, kan het strijkkwartet vaak meer warmte, leven en diepte in de klank leggen. Bovendien voegt dit ensemble meer toe dan alleen de samenklanken van vier strijkinstrumenten, je voelt ook de energie van vier musici die zich tegelijkertijd verbinden met de muziek en de zanger.

De vier leden van het Ragazze Quartet hebben zich daarbij vertrouwd gemaakt met de tekst, en in samenwerking met bewerker Wim ten Have gezorgd dat er een partituur is gecreëerd die hun en de bariton Martijn Cornet op het lijf geschreven is.

De pers over

‘Het Ragazze Quartet speelt op het scherpst van de snede en prikkelt de zinnen met zijn effectvolle aanpak.Martijn Cornet ontpopt zich als een begenadigd zanger die zijn luisteraars tot ademloos toehoren dwingt.’   De Gelderlander

Inleiding

We ontvangen je graag om19:30 uur bij de gratis inleiding voorafgaand aan het concert. Na afloop kun je napraten met elkaar en de musici, onder het genot van een heerlijk glas wijn.


Coronatoegangsbewijs

Je hebt voor je bezoek aan deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig: een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag, of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs kun je maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl. Daar kun je kiezen voor een volledig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (deze mag maximaal 24 uur oud zijn) of een herstelbewijs. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee naar de voorstelling in Cultura. Deze wordt bij binnenkomst als eerste gescand. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.