REMBRANDT, Seldis & Alma Kwartet (Musici Concertgebouworkest)

Info en tickets
DatumZa 18 februari 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
De Staalmeesters
Info en tickets
DatumZa 18 februari 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 28,00
CJP € 25,00
Bestel kaarten
REMBRANDT, Seldis & Alma Kwartet (Musici Concertgebouworkest) De StaalmeestersZa 18 februari 2023 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Voor pianist en componist Rembrandt Frerichs(1977) begon een nieuw muzikaal avontuur toen altviolist Michael Gieler hem uitnodigde voor een open gesprek. Gieler is soloaltist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en leider van de IJ-Salon serie, een grensoverschrijdende ‘speeltuin’ van kamermuziek met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In die laatste setting plantte Gieler een zaadje dat uitgroeide tot een compositieopdracht en Rembrandts eerste Pianoconcert. Hijging de uitdaging aan. Rembrandt Frerichs kwam al in de schijnwerpers te staan door compositieopdrachten van vooraanstaande musici. Zijn ster is verder rijzende nu musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Rembrandt hebben gevraagd een gloednieuw pianoconcert te componeren met hemzelf als solist.

Het Alma Kwartet, bestaande uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest geven acte de présence met hun collega contrabassist Dominic Seldis. De laatste is bekend bij een breed publiek, onder andere als lid van de jury van het TV-programma Maestro.

Programma: De Staalmeesters,piano Rembrandt Frerichs| contrabasDominic Seldis | slagwerkVincent Planjer | Alma Quartet: viool Marc Daniel van Biemen; viool Benjamin Pelet; altviool Jeroen Woudstra; cello Clément Peigné

muziek Rembrandt Frerichs – Pianoconcert #1 en #2 |Schulhoff –Strijkkwartet nr. 1 of nr. 2


VOORPROGRAMMA 'Meesters & Gezellen'

Voorafgaand aan het concert ben je welkom bij de gratis inleiding vanaf ongeveer 19:30 uur. De inleiding bij dit concert bestaat uit een voorprogramma van het duo “DueCelli” Olsi Dhami (Albanië) en Giogos Kotsiolis (Griekenland) cello  van Muziekplein Ede.

Zij spelen ‘Armenische Bilder’ gecomponeerd door Christian Ernst en Sonate nr.1 in b-klein gecomponeerd door Jean Baptiste Barrière.


Over Meesters & Gezellen

Muziekplein Ede verzorgt een serie voorprogramma’s bij diverse concerten in Cultura onder de titel ‘Meesters & Gezellen’. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

Gewoonlijk treden alleen leerlingen veelal voor eigen publiek op, maar in deze serie ‘Meesters & Gezellen’ presenteren docenten zich samen met hun leerlingen.In diverse samenstellingen en met verschillende instrumenten geven zij voorafgaand aan de voorstelling een muzikale impressie.SERIEKORTING CULTURA KLASSIEK

Stel uw eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvangt u € 5,- korting per concert. Kijk hier voor meer informatie en bestellen van een serie.

Anderen bekeken ook