THEATER BELLEVUE

Info en tickets
DatumVr 15 oktober 2021
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 21,50
Bestel kaarten
Een vrouw blijft thuis
Info en tickets
DatumVr 15 oktober 2021
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:30 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 21,50
Bestel kaarten
THEATER BELLEVUE Een vrouw blijft thuisVr 15 oktober 2021 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Met Ariane Schluter & Sophie van Winden

Romanschrijver en journalist Nina Polak debuteert in het theater metEen vrouw blijft thuis, speciaal geschreven voor actrices Ariane Schluter (Lucia de B., De Matchmaker, People, Places & Things) en Sophie van Winden (Klem, Leef!, en Tirza). Zij spelen een weduwe en haar stiefdochter, een familieband die - op een hoop clichés na – tot op heden maar weinig is onderzocht.

Daantje, kunstenaar met een ziekelijke angst voor middelmatigheid, doet een beroep op haar stiefmoeder Stien, een bekend psychotherapeut die voor de kost kijkt naar de pijn van anderen. De man van hun beider levens is dood. Zijn geliefde oude Volvo is onderwerp van hun ontmoeting. Ondanks hun goede band navigeren de twee rond een generatiekloof en nemen elkaar de maat over liefde, seks, autonomie, ambitie én de man die respectievelijk hun vader en geliefde was.

Coronatoegangsbewijs

Je hebt voor je bezoek aan deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig: een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag, of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs kun je maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl. Daar kun je kiezen voor een volledig vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (deze mag maximaal 24 uur oud zijn) of een herstelbewijs. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee naar de voorstelling in Cultura. Deze wordt bij binnenkomst als eerste gescand. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.


Trailer en scènefoto's

Podcast

Dramaturg Tom Helmer sprak met auteur Nina Polak, regisseur Ada Ozdogan en actrices Ariane Schluter en Sophie van Winden voor de podcast Voor het applaus.

Intelligente vrouwen, kunst en therapie, ze passeren deze week allemaal de revue in gesprek met schrijfster Nina Polak, regisseur Ada Ozdogan en actrices Ariane Schluter en Sophie van Winden. In een volle studio bespreken zij hun samenwerking, de thema's van hun nieuwe voorstelling 'Een vrouw blijft thuis' en het leven van een maker in gekke tijden.