WIM KIEFT & EDDY VAN DER LEY

Info en tickets
DatumZa 11 maart 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 20,75
CJP € 19,00
Student € 10,00
Bestel kaarten
Na de kopbal
Info en tickets
DatumZa 11 maart 2023
Aanvang 20:15 uur
Einde 21:45 uur
Locatie Theaterzaal
Prijzen Normaal € 20,75
CJP € 19,00
Student € 10,00
Bestel kaarten
WIM KIEFT & EDDY VAN DER LEY Na de kopbalZa 11 maart 2023 20:15 uur
Bestel kaarten
Over de voorstelling

Tijdens het EK van 1988 scoorde Wim Kieft tegen Ierland met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal.

Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft (43 interlands) een heel wat minder glansrijk (privé)leven. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond een weg terug en hoe! Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige, niet van de buis weg te denken, voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!

 Hoe het Kieft verging tijdens de grootste pieken en de diepste dalen en bij zijn ‘comeback’, daarover wordt hij bevraagd door Eddy van der Ley, schrijver, journalist en theatermaker, die ook theatercolleges doet met onder meer Willem van Hanegem en Bas Nijhuis.

Van der Ley weet als geen ander de boel aan te zwengelen en Kieft de juiste vraag op het juiste moment te stellen zodat het een meer dan interessante avond wordt.

Een verhaal over tegenslagen en hoop, over eenzaamheid en veerkracht, over strijd en overwinning.

Wim Kieft bij vv Hoogeveen foto Mario Hofstee
Wim Kieft en Eddy van der Ley bij vv Hoogeveen foto Mario Hofstee   kopie

Anderen bekeken ook