Gastvrouw/heer Taalhuis

Vrijwilliger

Cultura brengt mensen in contact met cultuur. Wij geloven dat cultuur voor iedereen is en je als mens rijker kan maken. Leren en informeren, ervaren en beleven staan bij Cultura centraal. Onze missie: iedereen in de gemeente Ede in contact brengen met cultuur, zowel op onze vestigingen als op elke andere willekeurige plaats in Ede en omstreken. Cultura is de schakel en verbinder, want: Cultuur is voor iedereen!

Taalhuis Ede helpt inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Dit doen we door inwoners te helpen tijdens ons spreekuur, ze door te verwijzen en waar mogelijk te ondersteunen bij zelfstudie. Daarnaast houden we het taalaanbod in de gemeente Ede in de gaten, adviseren we taalaanbieders en geven we waar nodig zelf cursussen voor taalbevordering.

Draag jij bij aan onze missie?

Voor het Taalhuis Ede zijn we op zoek naar een gastheer / gastvrouw Taalhuis

Een Taalcafé is een ontmoetingsplek waar de bezoekers in de praktijk uitproberen wat ze in een cursus of taalontmoeting hebben geoefend. Je houdt het gesprek op gang en initieert activiteiten, zoals een taalspelletje. Ook adviseer je de bezoekers over passend taalgebruik en een goede woordkeus.

Wat breng je mee? Gezelligheid, een brede interesse en een luisterend oor. Je motiveert de bezoekers om veel te praten en zorgt er op een ontspannen, onopvallende manier voor dat iedereen aan het woord komt. Je spreekt Nederlands op minimaal niveau B2/2F.

Waar: Het Kernhuis, Parkrand 60, 6714 GN Ede

Wanneer: elke woensdagmorgen 10.00-11.30 uur

Tijdsinvestering: 1½ uur per week

Wat bieden wij?

Vrijwilligers die langer dan 2 maanden vrijwilligerswerk verrichten, kunnen gebruik maken van de volgende kortingsregeling van Cultura.
Bibliotheek: een gratis abonnement.
Educatie: 20% korting op (semi-)individuele cursussen en groepscursussen.
Theater 20% korting op twee theaterkaarten voor een voorstelling in Cultura.

Reageren?
Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie?

Wil je graag meer informatie hebben? Neem dan contact op met Annelies Berk: aberk@cultura-ede.nl of 06 12 41 20 14. Stuur je reactie (inclusief motivatiebrief en curriculum vitae) naar: personeelszaken@cultura-ede.nl. Wij vragen alle vrijwilliger voor aanvang van de werkzaamheden een verklaring omtrent gedrag te overleggen.

Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Vul hier uw eigen inhoud in.