Winterfestival Op Enka

17 december - 16.00 - 21.00 uur

Tijden en locaties

Theater & muziek

Podium
Locatie: op de parkeerplaats naast het schoolplein

 • 16.00 uur RangPangCircus
 • 17.00 uur RangPangCircus
 • 18.00 uur Walinda de Jong
 • 18.30 uur Piepschuim - Grote Woorden, Korte Metten
 • 19.00 uur Rogier Pelgrim
 • 20.00 uur Piepschuim - Grote Woorden, Korte Metten
 • 20.30 uur Rogier Pelgrim


Door de wijk
Waterlanders
Ga je mee op buurtsafari met de Waterlanders? Kom 10 minuten voor de start van de safari naar het Kantinegebouw. We verzamelen op de tweede verdieping van het Kantinegebouw, in De Kantine.

 • 16.30 uur Start eerste buurtsafari (duur: 1,5 uur)
 • 19.30 uur Start tweede buurtsafari (duur: 1,5 uur)

Harvest

 • 16.30 uur Start eerste route (duur: 1 uur)
 • 18.30 uur Start tweede route (duur: 1 uur)

Workshops en andere activiteiten

Muziek op schoot met Harlekijntje (0-4 jaar)
16.30 uur Kantinegebouw, eerste verdieping (Beweegruimte)

Kleur mee aan het grootste kunstwerk op Enka
16.00 - 19.00 uur Buiten op het schoolplein

Vlaggen maken
16.00 - 19.00 uur Gymzaal

Knutsel je eigen kerstboom
16.00 - 19.00 uur Kantinegebouw, eerste verdieping (Techniekruimte)

Voorlezen van het kerstverhaal uit een kleuterbijbel
19.00 uur Gymzaal


Foodtrucks

Tijdens het festival zijn er drie foodtrucks aanwezig.

BlijvenGaan Catering van Tom Overeem zorgt dat de wensen van de gast centraal staan. Met een affiniteit voor vlees en vega(n), waardoor je nooit concessies hoeft te doen.

Onbeschaft is geïnspireerd door de bouwplaats: een kok in overall en bouwhelm serveert hamburgers vanaf een cementmolen als barbecue. De saus uit de kitspuit, de hamburgers geplet met een stratenmakershamer en spareribs-op-maat van de cirkelzaag.

Zet zelf koffie met een beetje hulp van een barista! Meer zin in een glaasje glühwein? Geen probleem, daar zorgt Butifarra ook voor! 

Programma

Straattheater

Waterlanders - Buurtsafari
De Buurtsafari is een theatertocht door de buurt voor alle leeftijden. Wagenings kunstenaarscollectief Waterlanders laat je op een andere manier naar je eigen omgeving kijken. De Buurtsafari’s zijn inmiddels een begrip in Wageningen. Waterlanders is een klein collectief van kunstenaars, gespecialiseerd in voorstellingen op locatie. Performance, muziek en beeldende kunst smelten met de omgeving samen tot een totaalervaring.

RangPangCircus - The Smallest Show On Earth
Een spectaculaire en vrolijke voorstelling vol met échte circusacts! Circusdirecteur Rein verwelkomt het hooggeëerde publiek in de bonte wereld van het circus. Met hulp van de kinderen uit het publiek worden de gevaarlijkste en grappigste stunts uitgehaald. Komt dat zien, komt dat zien!

image0000
livefoto Grote Woorden 0

Muziek

Rogier Pelgrim
Singer-songwriter Rogier Pelgrim (34) komt uit Wageningen en maakt eigenzinnige en verhalende liedjes. Je kunt hem kennen als finalist van het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ in 2012. Later dat jaar won hij de Grote Prijs van Nederland.

Walinda de Jong - Lang & Gelukkig
Zangeres Walinda (30) woont op Enka. Ze schrijft en zingt liedjes die vaak over zingevende onderwerpen gaan. Haar missie in het leven is ‘zinnen geven, zingeving, zingen en mensen er zin in geven!’. Tijdens het Winterfestival Op Enka zingt ze nummers van haar gloednieuwe album Lang & Gelukkig.

Piepschuim - Grote Woorden, Korte Metten
Grote Woorden, Korte Metten is een muzikale cabaretvoorstelling. Talig, zeer muzikaal en met heel veel knipogen bezingt Piepschuim de wereld, de actualiteit en dat wat ons dierbaar is. Piepschuim is een muzikale theatergroep die bestaat uit Cor Burger (zang, gitaren, teksten) en Robbert Koekoek (saxen, klarinet, bas en fysiek spel).

Harvest
Harvest speelt al ruim 30 jaar met veel plezier liedjes uit 100 jaar popmuziek. Veelal mobiel akoestisch op straat, maar ook in kroegen, huiskamers en op festivals. Met een heel arsenaal aan instrumenten én heel veel zang, zet de band aanstekelijke uitvoeringen neer van bekende en minder bekende klassiekers.


Workshops

Harlekijntje - Muziek op schoot
We gaan muziek maken met de allerkleinste Enka-bewonertjes! Harlekijntje verzorgt een muziek-op-schoot-workshop in het thema winter / kerst. Kom je meedansen en zingen? De workshop is voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar en er is ruimte voor 20 kinderen + ouder.

Enka-kunstwerk maken
Help jij mee om het grootste kunstwerk op Enka te maken? Kunstenares Merel van Engelen heeft een ontwerp gemaakt dat we zelf mogen inkleuren. Kom naar het schoolplein, pak een kleur stoepkrijt en doe mee!

Vlaggen maken
Wat mag er niet ontbreken op een feestje? Slingers natuurlijk! Samen met Atelier Revive uit Ede kan je in de gymzaal aan de slag met het maken van stoffen slingers. Deze feestslingers maken we van alle resten stof die overblijven in het atelier. Weggooien doen we niet, daarom maken we er deze vrolijke slingers van die we kunnen gebruiken om de wijk mee te versieren!

Kerstboom maken
Voor jong en oud: maak je eigen kerstboom! Het Creatief Atelier van Sonja Hartsuiker geeft knutselworkshop waarbij je jouw eigen kerstboom mag knutselen. Maak jij hem groen, blauw of een regenboogkleuren? Met of zonder ballen? Jij bepaalt!

Atelier REVIVE slinger regenboog