Word vrijwilliger bij ons Taalhuis!

Bij Cultura is onze missie om iedereen in de gemeente Ede in contact brengen met cultuur, zowel op onze vestigingen als op elke andere willekeurige plaats in Ede en omstreken. Cultura is de schakel en verbinder, want: Cultuur is voor iedereen!

Taalhuis Ede helpt inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Dit doen we door inwoners te helpen tijdens ons spreekuur, ze door te verwijzen en waar mogelijk te ondersteunen bij zelfstudie. Daarnaast houden we het taalaanbod in de gemeente Ede in de gaten, adviseren we taalaanbieders en geven we waar nodig zelf cursussen voor taalbevordering.

Gastvrouw, -heer Taalcafé

Een Taalcafé is een ontmoetingsplek waar de bezoekers in de praktijk uitproberen wat ze in een cursus of taalontmoeting hebben geoefend. Je houdt het gesprek op gang en initieert activiteiten, zoals een taalspelletje. Ook adviseer je de bezoekers over passend taalgebruik en een goede woordkeus.

Wat breng je mee? Gezelligheid, een brede interesse en een luisterend oor. Je

motiveert de bezoekers om veel te praten en zorgt er op een ontspannen, onopvallende manier voor dat iedereen aan het woord komt. Je spreekt Nederlands op minimaal niveau B2/2F.

Waar: Bennekom, Stadspoort en Ede Centrum

Wanneer: in overleg, bijeenkomst tenminste één keer per week 1½ uur

Tijdsinvestering: 2-4 uur per week

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie of wil je graag meer informatie hebben? Neem dan contact op met Annelies Berk:aberk@cultura-ede.nl of 06 12 41 20 14

Studiecoach

In het Open Leercentrum kunnen mensen zelfstandig aan de slag met zelfstudiemateriaal en huiswerkopdrachten, ook digitaal. Het studiecentrum is op verschillende dagen en tijdstippen open. Een aantal uren zijn er vrijwilligers die begeleiding geven. Je geeft advies, beantwoordt vragen en helpt indien nodig met de computerprogramma's.

Wat breng je mee? Een open oog en oor voor de behoeften van mensen die zelfstandig

leren. Je vindt het leuk om samen met de bezoeker van het Open Studiecentrum te zoeken naar materiaal en oplossingen voor obstakels bij het leren vanuit een coachende houding. Je bent digitaal vaardig en vindt het geen punt om een handje te helpen met het maken van lesmateriaal.

Waar: Cultura Stadspoort en Centrum

Wanneer: in overleg

Tijdsinvestering: 2 uur per week of meer

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie of wil je graag meer informatie hebben? Neem dan contact op met Miriam Ophof (mophof@cultura-ede.nlof 06 12 41 20 14