Bibliotheek

Iedereen is welkom

Ik wil...

Sectie "boekenrivier" is momenteel niet gepubliceerd. Pas de publicatiedatums aan om de sectie weer te geven!

Lid worden van de bibliotheek?

dat kan heel simpel

Je kunt je in laten schrijven bij één van de medewerkers van de hoofdvestiging aan de Molenstraat 45, de filialen Stadspoort, Bennekom, Lunteren en de Bibliobus. Neem daarvoor een geldig identiteitsbewijs mee. Je kunt je hieronder ook online inschrijven.

GettyImages 0 ()
Klantenservice

De klantenservice is doordeweeks te bereiken van 09.30 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de schoolvakanties heeft de klantenservice doordeweeks aangepaste tijden: van 10:00 - 18:00 uur. 

Telefoon: 0318–672800 of mail naar: klantenservice@cultura-ede.nl.

Abonnementen & tarieven

Wat betaal ik als ik lid wil worden van de bibliotheek?


Verlengen & reserveren

Nog langer genieten van jouw favoriete boek? Of reserveren van boeken? Geen probleem dit kan via op Mijn bibliotheek website of de Iguana bibliotheek app.

Vrijwilligerswerk

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de bibliotheek? Wij zijn regelmatig op zoek naar mensen. Houd onze website in de gaten voor vacatures! 

Iedereen is welkom

Een bezoek aan de bibliotheek is, net zo goed als het lekker lezen en verzamelen van informatie (over opleidingen, voor een werkstuk op school, adviezen over leesboeken etc.), gratis! Iedereen is van harte welkom.

Wist je dat je in de bibliotheek rustig kunt studeren? Of kan inloggen om even te werken? We bieden gratis flexplekken, werkplekken of studeerplekken. Maar je kunt ook uitstekend lezen (boeken, kranten en tijdschriften), iets uitzoeken (databases) of elkaar ontmoeten, voor de gezelligheid, om te overleggen, samen een opdracht te maken of te discussiëren of debatteren.

Blijf zolang je wil, binnen de openingstijden. Er zijn ook vele aantrekkelijke bibliotheek abonnementen. Lenen van boeken (lees/studieboeken), met en zonder e-books of luisterboeken. Of bekijk onze agenda, er valt veel te beleven!

Iedereen is welkom
GettyImages 00

Makkelijk Lezen

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk! In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen in een speciale kast.

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.

Het makkelijk lezen plein

In dit filmpje legt onze medewerker uit wat het MLP precies is en hoe het de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen bevordert. Ook vertellen Miron en zijn moeder hoe zij het MLP ervaren.

Superboek!

Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan gratis in bij Passend Lezen en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.