Galerie

Kijk en beleef kunst van dichtbij

Kom kijken naar kunst

In onze galerie is er iedere twee maanden een nieuwe tentoonstelling te zien met kunst die je verrast, ontroert of verbaast. Bekijk schilderijen, beelden of tekeningen die je een andere blik op de wereld geven, gemaakt door professionele kunstenaars uit het hele land, ook uit Ede. De expositie is te vinden op de begane grond en de toegang is gratis.

geelx

zij exposeerden in galerie Cultura

Archief

Jolanda de Ridder

(Nijmegen, 1966)

Instagram: jolandaderidder.art

Jolanda de Ridder is gefascineerd door structuren. Ze zijn de basis van haar werk en geven houvast. Tegelijkertijd wil ze ook loskomen van het dwingend aspect ervan en zoekt ze hoe ver ze daarin kan gaan. Deze dualiteit, ratio versus gevoel, speelt een grote rol in haar werk.

Archief

neeltje neeft

(Dwingeloo, 1948)

Instagram: neeltjeneeft

Neeltje Neeft maakt grote collages en werkt het liefst met oud, gebruikt materiaal zoals boeken, prenten of foto’s. De mens staat centraal in het werk van Neeft, met name de onbeholpen, kwetsbare mens. Het is haar uitdaging een mens in zijn typerende houding te vatten. En graag op groot formaat, zodat je er niet omheen kunt.

Archief

Dolf Dijkstra

De realiteit is vaak onvoorstelbaarder dan de fantasie. Dijkstra verbaast zich dan ook in toenemende mate over het feit dat anderen zo veel anders kunnen denken dan hijzelf. Normen en waarden van wat wel en niet kan kunnen heel verschillend zijn en verschuiven constant, maar in de basis zijn we toch hetzelfde. Daarmee te spelen en te confronteren zie je vooral in zijn huidige werk.

Archief

Justyna Pennards- Sycz

Pennards heeft niet meteen voor een kunst-carrière gekozen. Na een studie bedrijfseconomie in Duitsland en meerdere jaren in de internationale bedrijfswereld besloot ze wel uiteindelijk wel om voor haar passie te gaan. Ze kwam in 2003 naar Nederland en een jaar later zat ze in Utrecht op de Hogeschool voor de Kunsten. “Het was alsof ik thuiskwam.” Ze koos voor schilderen en ontwikkelde een geheel eigen stijl.

Archief

Saskia klok

Na aanvankelijk een mode- en kledingopleiding te hebben gevolgd, bleven schilderen en tekenen Saskia Klok trekken. Na diverse schildercursussen heeft zij ‘De Nieuwe Akademie’ en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht afgerond. Dat resulteerde in een reeks solo- en groepstentoonstellingen en een nominatie met expositie voor de Vermeulen Brauckmanprijs in museum Catharijneconvent in Utrecht.

Archief

August Robin Peters

August Robin Peters (1970) studeerde modevormgeving aan Artez in Arnhem. Tijdens zijn carrière als modeontwerper ging hij zich meer toeleggen op beeldende kunst. In zijn expositie 'Gevonden werk' worden schilderijen, fotowerken, collages, sculpturen en mixed media getoond.