Digisterker

Gratis cursus omgaan met je DigiD

De overheid gaat digitaal: jij ook?

De overheid vraagt ons om steeds meer online te regelen. Op veel websites van de overheid moet je je DigiD gebruiken: jouw persoonlijke digitale inlog om zaken te doen met de overheid.

Wil je weten hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je deze gebruikt? Wij bieden een gratis cursus aan!

De cursus bieden we aan op de volgende locaties: Cultura Centrum.

Hoe is de cursus opgebouwd?


De cursus bestaat uit 4 sessies van 2 uur. In kleine groepen leer je hoe je informatie opzoekt op het internet. Je leert hoe je een DigiD aanmaakt en hoe je een formulier invult met je DigiD. Je weet na de cursus hoe MijnOverheid werkt; dit is je persoonlijke pagina bij de Belastingdienst bijvoorbeeld. Verder oefen je met websites van de gemeente. Je gaat dus aan de slag met verschillende oefeningen.

Bij de cursus hoort een werkboek met oefeningen. Als je die hebt gemaakt, ontvang je een certificaat. Het werkboek kost eenmalig €15,-. Dit dient aangeschaft te worden om mee te kunnen doen. Je hoeft geen examen te doen.

Meer info

Voor wie

Je hebt al enige ervaring met je computer en internet. Wil je eerst beter omgaan met je computer? Meld je dan aan voor de (gratis) cursus Klik & Tik

Wanneer en waar

Het aantal aanmeldingen bepaalt de startdatum, de cursustijden en de cursuslocatie. Neem contact op met het Digi-Taalhuis voor meer informatie.

Bel naar Ranoe Vervaart, coördinator DigiSterker:
06-19539669

Hoe

Je krijgt les in kleine groepen van getrainde vrijwilligers. Iedere cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur.

Kosten

Deelname aan de cursus is gratis. Het werkboek (€15,00) betaal je zelf contant of met een automatische incasso. Heb je via gemeente Ede een vergoeding om mee te kunnen doen aan sport, cultuur of recreatie? Dan kun je dit tegoed ook gebruiken voor de cursus. Kijk hiervoor op www.ededoetmee.nl.

Zelf meenemen

We raden je aan om je eigen laptop of tablet mee te brengen, zodat je daar vertrouwd mee raakt. Als dat niet mogelijk is, kun je ook kosteloos gebruikmaken van de computers van bibliotheek Cultura.

Vragen?

Bel naar Ranoe Vervaart, coördinator DigiSterker:
06-19539669

Aanmelden gratis cursus Digisterker

Bedankt voor je aanmelding! Wij nemen snel contact met je op!

M/V
Voorkeur dagdeel*
Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens, uitsluitend voor deze activiteit*
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw