Meemaken & beleven

Kröller-Müller Museum

Bezoek met je klas het Kröller-Müller Museum en ga aan de slag met het educatiemateriaal zoals ‘filosoferen met beelden’ of ‘filosoferen met schilderijen’. Je kunt gebruik maken van gratis busvervoer.

Bezoek aan een expositie

Bezoek een museum of galerie. Ben je nieuwsgierig naar kunstwerken en hoe kinderen hiernaar kijken? Ga op bezoek! Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/22.

Dansvoorstelling

Een dansvoorstelling in Cultura of op school. Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/22.

Buitendag

Buiten in de natuur met veel plezier groeien en tot bloei komen. Leren samenwerken, durf tonen, elkaars kwaliteiten kennen en hun eigen identiteit ontwikkelen. We gaan aan de slag met creatief denken en handelen. In een hele bijzondere setting met avontuurlijke vormende teamspellen.

Klompenpad-route

Klompenpad-route in Harskamp. Tijdens deze wandeling maak je kennis met verschillende onderwerpen in het landschap via animatievideo’s.

Bezoek aan een erfgoedinstelling

Bezoek aan een erfgoedinstelling uit de gemeente Ede. Kijk voor meer informatie op www.edetoenennu.nl of vraag hier de erfgoedplanner aan.

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek krijg je met je klas een echte theaterbeleving met een voorstelling die aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek en een workshop (geldt voor groep 3-8).

Poëzieweek

Poëzieweek is van 27 januari t/m 2 februari 2022. Het thema is ‘natuur’. In de Poëzieweek wordt er de hele week extra aandacht besteed aan gedichten. Een haiku, elf, limerick, imitatio, ode, triolet, of gewoon een vrij vers: kinderen kunnen zich al heel jong poëtisch uitdrukken! Doe mee aan de activiteiten die in deze week worden georganiseerd. Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/2022.

Nationale voorleesdagen

Eind januari 2022 vieren we de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze week staat het prentenboek van het jaar centraal. We organiseren allerlei leuke activiteiten, met name voor de onderbouw, waar jij met je klas aan mee kunt doen. Meer informatie volgt aan de start van seizoen 2021/2022.

Schrijver in de klas

Een echte kinderboekenschrijver in de klas is voor je klas heel inspirerend. De schrijver vertelt meer over zijn/haar boeken en over hoe het is om schrijver te zijn. Ook kan de schrijver door middel van interactieve werkvormen de klas betrekken bij het proces van schrijven. De kinderen krijgen tijdens het bezoek de gelegenheid om hun vragen te stellen. Welke schrijver er komt? Dat bespreken we graag in overleg met jou!

Muziekpubliek

Jouw groepen kunnen gedurende het seizoen in Cultura een selectie van kwalitatieve muziek-amuses bezoeken, variërend van musical tot jazz. Op die manier krijg je een (extra) muzikale ervaring voorgeschoteld. Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/22.

KLASSIEKE MUZIEKPUBLIEK

Jouw groepen kunnen gedurende het seizoen een klassiek concert bezoeken om zo een extra muzikale ervaring op te doen. Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/22.

De Cultura Session

Jouw groepen kunnen deelnemen aan ‘De Cultura Sessions’, een podium om (eigen) ‘hits’ te beluisteren en waar mogelijk ook zelf uit te voeren. Dat maakt van jonge schrijvers/ producers definitief echte artiesten! Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/2022.

HET URBAN GROOVE FESTIVAL

Jouw groepen kunnen deelnemen aan ‘Het Urban Groove Festival’. Samen met een strakke DJ en een ‘MC’ (master of ceremonies) wordt dit een evenement om niet snel te vergeten. Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/2022.

Kleuterfestival

Een festival bestaande uit een kleutervoorstelling, diverse workshops en ontdek- en speelgelegenheden. Duur: een halve dag. Meer info volgt bij de start van seizoen 2021/2022

Theatervoorstelling

Een theatervoorstelling in Cultura of op school. Meer info volgt aan de start van seizoen 2021/2022.

Ontdek het TechLab

Ben jij al in ons vernieuwde TechLab geweest?
Tijdens dit bezoek leer je op een laag - drempelige manier kennismaken met digitale technieken. Programmeren en coderen spelen hierbij een grote rol. En dacht je dat alleen volwassenen kunnen programmeren? Dan heb je het goed mis! In ons TechLab leer je de eerste basisbeginselen van het programmeren. Je maakt kennis met een 3d printer en gaat dan lekker zelf aan de slag met bijvoorbeeld 3d pennen, Lego WeDo, Microbits, Beebots en Osmo.

p